Mer plats med mindre skåp

Mer plats med mindre skåp

Det produktutvecklas hos Södertörns Fjärrvärme. Senast i raden av nyheter på gång är en slankare modell av fjärrvärmecentral. I Stockholmsområdet kostar varje kvadratmeter mycket pengar. Innovationen att  fram en ny mindre modell utan att tumma på vare sig säkerhet eller funktionalitet, ger fler fria kvadratmeter.


Fjärrvärmecentraler har traditionellt varit ganska skrymmande plåtskåp. Nu utvecklar Södertörns Fjärrvärme en ny modell som blir slankare och tar mindre plats. Souzi Allerborg är servicesamordnare och projektansvarig för tillverkningen av den nya fjärrvärmecentralen:

- Folk vill inte längre ha stora metallskåp i sina tvättstugor eller trädgårdar. Därför tar vi fram en slankare modell som är diskretare, säger hon.


Bättre för våra kunder

I ett första skede togs alla komponenter och rör ur en gammal fjärrvärmecentral, tejpades ihop och placerades i en 30 cm djup och 30 cm hög låda – vilket var ungefär hälften så stort som föregångaren. Därifrån startade produktutvecklingen.

- Det var viktigt att tänka på de komponenter som är känsliga för läckage; våra servicetekniker måste lätt komma åt mätare, ställdon och annat. Och så måste allt sitta på en bra arbetshöjd, berättar Souzi.

Den nya konstruktionen blir bara hälften så bred som den förra. Den blir också högre och får därmed en mer avlång form, vilket är bakgrunden till det skämtsamma interna arbetsnamnet Spinkis.

- I första hand är det här ett projekt som handlar om att göra något bra för våra kunder, avslutar
 Souzi Allerborg.


TILL STARTSIDAN

Källa: I Röret, en kundtidning från Södertörns Fjärrvärme